E-sport

Bli en hållbar och effektiv e-sportare

Är E-sport ditt största intresse? Är du spelare i CS:GO och har som målsättning att göra ditt spelande mer effektivt genom att bli en hälsosam E-sportare? Gå vår vuxenutbildning och ta steget och studera E-sport hos oss under 1-2 år.

Vi ger dig den unika möjligheten att utveckla dina personliga förutsättningar samt ditt spelande. Förutom att fördjupa ditt kunnande inom CS:GO så får du även erfarenhet och kunskap inom teambuilding, ledarskap samt lagkommunikation som du kan använda i ditt framtida arbetsliv. Under E-sportlektionerna får du ett individuellt schema för dig och ditt lag. Vi kommer att göra flertal studiebesök, skapa event samt delta i turneringar och tävlingar. Du kommer även att delta i skolans FoRum, där vi arbetar med demokrati, mångfald, hållbarhet, kultur och jämställdhet.

• Hitta din roll i ett lag
  • Utveckla din profil som spelare
  • Träna analysera och slipa på tekniker tillsammans med ditt lag och på individuell nivå
  • Utveckla ditt samarbete och kommunikation med andra
  • Skapa en professionell struktur för ditt spelande, med stresshantering, kost/hälsa och fysisk träning.
  • Tävla och spela olika turneringar
  • Lär dig läsa din motståndare med hjälp av video och ljudanalys
  • Mängdträning, teknik och strategilektioner, coachtid in game
  • Gemensamma aktiviteter inom folkbildning

• CS:GO: mängdträning, strategi och analys.
  • Frukostmöte: få in struktur och en bra start på dagen.
  • Kost & hälsa: Fysisk träning, näringslära och stresshantering.
  • Yoga, mental träning
  • Arrangörskap: lär dig skapa ett proffsigt event.
  • Teambuilding/Lagkommunikation: idrottspsykologi, gruppmedvetenhet och ledarskap.
  • Prova på yrkesroller inom E-sport.
  • ForRum; Demokrati, mångfald, hållbarhet, kultur och jämställdhet.

Lilmix och Sommenbygdens folkhögskola bygger framtidens hållbara Esportproffs!
Vi på Sommenbygdens folkhögskola är oerhört taggade och stolta över att ha hittat ett samarbete för att tillsammans lyfta deltagarna på Sommenbygdens Esportutbildning till nästa nivå inom CS:GO. Under samma flagga kommer nu Sommenbygden och Lilmix jobba med bland annat fysisk träning, näringslära, idrottspsykologi och proffesionell ingame-coaching.
Vårt mål är att du ska utvecklas som spelare men också som person, att vi tillsammans bygger en trevlig e-sportmiljö, där alla är välkomna!
Har du en dröm av att leva på ditt spelande? Att hitta en effektiv struktur i ditt spelande? Eller träna upp din kropp och hjärna till att hålla fokus under långa matcher? Då är Lilmix Esport på Sommenbygdens folkhögskola den utbildning du ska söka!

Urvalsprocessen:
  • Urvalet baseras på personlig intervju och spelprov, sedan gör vi en samlad bedömning av den sökandes lämplighet.
  • De som bedöms mest motiverade utifrån personligt brev och/eller intervju, eller tidigare studier vid vår skola.
  • Skolan har rätt att se till en bra gruppsamansättning i urvalet av deltagare.
  • Meriter – Lagsport, genomförd gymnasieutbildning, tidigare fysisk aktivitet.
  • Steamprofil
  • Egen dator

Du kan ej bli antagen om:

• Den som tidigare studerat vid vår skola och har obetalda avgifter, kan inte bli antagen förrän dessa betalats.
  • Tidigare fusk eller VAC ban.
  • Du kan inte bli antagen till år 2 om du inte har fullgjort alla delkurser under år 1.

Efter ett år hos oss har du fått med dig erfarenhet och kunskaper som du kan använda i yrkeslivet inom ledarskap, events, E-sport och andra yrken. Du får ett intyg.

Jesper Eriksson är kursansvarig och ordförande för Tranås E-sportförening och brinner för E-sport.
jesper@sommenbygden.se

Karin Holmbom är kursansvarig och undervisar i kommunikation, idrottspsykologi och etik.
karinh@sommenbygden.se

Max ”quix” Lindqvist – Spelare & grundare till lilmix.
max@sommenbygden.se

Jonathan ”b0denmaster” Bodenmalm – Spelare i CS:GO laget lilmix.

jonathan@sommenbygden.se

Om Lilmix:

Lilmix Esports bildades 2018, och i början var det bara en rolig “sak” för att delta i svenska Elitserien, den högsta Counter Strike: Global Offensiveas ligan i Sverige. Men snart märkte vi att Lilmix Esports växte enormt och effektivt på ett positivt sätt. Fans och supportrar ökade i snabb takt, vilket hjälpte oss att få sponsorer och partners på olika sätt. Med hjälp av våra framgångsrika team, live streamers och aktiva sociala medier bildade vi Esport-organisationen Lilmix Esports.

Lilmix vann Svenska Elitserien höstsäsongen 2020 och är ett av Sveriges bästa lag i CS:GO.

Framtiden är här och framtiden är Lilmix!

#lilfam

Studietakt: 100%
Längd: 1-2år
Studienivå(CSN): Gymnasienivå (A2)
Kursstart: 17 augusti 2022
Ansökan senast: 15 april 2022
Antagningsvillkor: Detta är en vuxenutbildning och du ska vara minst 18 år. Du ska ta med egen dator, se till att du har hemförsäkring med bortaskydd. Antagning sker efter intervju och spelprov.
Kostnader: All undervisning är kostnadsfri, men du betalar 2500 kr/termin varav 500 kr går till att täcka kollektiva kostnader som försäkring under skoltiden och visst studiematerial. Resterande 1500 kr disponerar du i gruppen för olika aktiviteter som event och studiebesök.

Jesper Eriksson

Karin Holmbom