fbpx

Under en eftermiddag genomfördes en Musik och Dansfilmfestival på Sommenbygdens folkhögskola. I fem filmer utav deltagarna på Dansfilm grundkurs visades kreationerna som de har skapat under terminen. 

I samhället är det lätt att identifiera sig med det man gör och inte utmana normen av att vara till exempel en basist eller lärare. I den här kursen finns det utrymme att utmana detta, man skapar utifrån sina egna kunskaper och erfarenheter. Cyntia Botello, kursledare.

Under en termin har deltagarna på ”Dansfilm grundkurs” skapat konstverk i from av dansfilmer. Filmerna visades upp under en solig fredagseftermiddag och publiken på plats fick utrymme att uppleva filmer där dansen kunde vara både ögonrörelser och känslor.

Som deltagare på kursen behövs det inte en bakgrund som dansare. Dans är mer än bara det vi alltid ser som koreograferad dans, Cyntia.

Kursen ger utrymme att lära och utmanas av varandra. Deltagarna på kursen berättar att det under terminen har funnits utrymme för att skapa utifrån dem själva. De har blivit vägledda med fokus på att plocka fram deras personligheter och kunskaper, vilket man som publik kan se i deras filmer.

DistanskursDansfilmRörelse i alla former kan vara dans