Musik – Samspel

Denna kurs är för dig som vill spela med andra och ha kul! Varje tisdag träffar du engagerade lärare och övriga kursdeltagare och samspelar utifrån ett förberett material.

Kursens syfte och innehåll

Till varje vecka får du nytt material att förbereda. Genom instudering av låtar i olika genrer och musikstilar får du en god musikalisk förståelse som gör dig till en bättre musikant. Hur du kommunicerar musikaliskt och hur det påverkar den musikaliska helheten är centralt i denna kurs.

Samspelskurs för dig som vill
• Spela tillsammans med andra en dag per vecka
• Fördjupa ditt kunnande på ditt instrument/sång
• Lära dig grunderna i olika spelsätt och musikstilar/genrer
• Bli en mer erfaren musikant och förbättra din musikteori
• Perfekt för seniorer!

Ämne

De ämnen du kommer jobba med är:
stildrag och kännetecken för olika musikstilar/genrer, musicerande i gehörsbaserad och noterad musik, musikalisk gestaltning och kommunikation i samarbete med andra. Förmåga att arrangera och improvisera, förmåga att ta ansvar för sin musikaliska färdighetsutveckling ingår också som moment i utbildningen.

Tisdagarna är uppdelade i tre lite större pass: ett pass tillsammans med Ensemblemusiker/Musiklinjen, ett pass tillsammans med de deltagare som läser Allmän kurs – musikprofil samt ett eget pass – bara med deltagare i samspelskursen. Instrument finns att låna på skolan.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

Lärare

Magnus Eriksson
Magnus är saxofonist och ledare för Linköping Jazz Orchestra samt komponerar och arrangerar för olika typer av ensembler.
magnus@sommenbygden.se

Matilda Senewiratne
Matilda är pianist och utbildad på musikhögskolan i Göteborg och bosatt i Linköping. Frilansar i många olika sammanhang.
matilda@sommenbygden.se

Kurstyp: Profilkurs
Studietakt: 25%
Längd: 1 år
Studienivå(CSN): Studiestödsberättigad
Internat: Nej
Kursstart: 3 september 2019 och avslutas 7 juni 2020 Tid: Tisdagar kl. 09.30-15.00
Ansökan senast: 3 juni 2019
Antagningsvillkor: Antagning sker via intervju i maj/juni 2019. Du som söker bör ha färdigheter/erfarenheter på ett instrument/sång, lite notkunskap och ett genuint intresse för musik. Utbildningen kräver närvaro på plats i Tranås en gång i veckan.
Kostnader: Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift 1000 kr/termin. I serviceavgiften ingår elevförsäkring, kopiering, studiematerial och litteratur.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson
E-post

SFH-logga-02
Ydrevägen 13
573 35 Tranås
info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Tel. 0140 – 659 60