DANSKURS-DU KAN OCKSÅ DANSA

 

Kursens syfte och innehåll

I kursen fokuserar vi på att hitta lust och glädje med olika musikstilar att dansa till. Du får möjligheten att öva grundläggande steg som ger dig styrka, smidighet och koordination. Vi kommer ibland att kombinera med olika träningsformer såsom Pilates, stretch och andra styrketräningsövningar.

Kurser blir en upplevelse och kombination av olika dansstilar och olika rytmer. Inga förkunskaper krävs.

För oss som skola är det jättebra att blanda olika åldersgrupper därför bjuds man också in att ta del av våra Forumaktiviteter som kan bestå av föreläsningar, bokcirkel eller något annat ämne.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

Lärare

Cyntia Botello
Cyntia brinner för dans, koreografi och pedagogik. Hon går på masterprogrammet samtida dansdidaktik som ges på, Stockholms Konstnärliga Högskola, Institutionen för danspedagogik. Cyntia arbetar som danslärare på Balettakademien i Stockholm. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika projekt med såväl musiker, som poeter och performance konstnärer. Cyntia har arbetat med olika integrationsprojekt i Tranås som tex. community dans. Hon är konstnärlig ledare på ScreenDance Festival i Stockholm. Cyntia har varit stipendiat på producentateljén SITE i Stockholm.

Kurstyp: kortkurs, dagtid
Studietakt: 1 gång/vecka
Längd: 14 tillfällen, måndagar kl. 11.00-12.00
Internat: Nej
Kursstart: 26 augusti 2019. Plats; Sommenbygdens folkhögskola på Ydrevägen 13 i Tranås.
Ansökan senast: 11 augusti 2019. Anmäl dig till kursen via mail; info@sommenbygdensfolkhogskola.se eller telefon 0140-65960
Antagningsvillkor: Inga förkunskaper krävs. Kursen passar både nybörjaren och den något mer erfarne dansaren.
Kostnader: Du betalar 1000 kr. Kursen finansieras inte av statsbidrag.
Kursansvarig:

Cyntia Botello

info@cyntiabotello.com

SFH-logga-02
Ydrevägen 13
573 35 Tranås
info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Tel. 0140 – 659 60