fbpx
Lilmix E-sport CS2 - Semidistans

LILMIX CONTENT CREATOR – Semidistans

SEMIDISTANSKURS

Kvinna som sitter vid en dator och håller upp en mobiltelefon

Lilmix Content creator är en utbildning för dig som vill arbeta med att skapa Content. Content creator är inte bara för dig som vill streama spel utan även för dig som vill skapa video och livesädningar utifrån annat innehåll.

Kursens syfte och innehåll

Kursens syfte är att ge dig dom verktyg du behöver för en karriär Content Creator. Ett huvudspår läser ni tillsammans med CS:2 på samma nivå, Advanced/PRO som innehåller: näringslära, fysisk aktivitet samt ett block med kommunikation som innehåller stress och konflikthantering samt idrottspsykologi. Målet är att du ska kunna lägga upp strategier för kost, träning för att nå dina mål. Eftersom utbildningen är på folkhögskola är folkbildning en viktig del av vår vardag. Vi arbetar kring kultur, demokrati, mångfald och hållbarhet.

Semidistans

Semidistans betyder att du studerar på nivå ADVANCED (gymnasienivå) på distans under ett år. Du har bestämda tider för lektioner där du ska vara på plats vid din dator. Ett krav är att du har tillgång till en webbkamera och att den är på under lektionstid.

Vi har också 2 närträffar per termin där vi ses på plats på skolan eller gör studiebesök. Varje närträff pågår under 3 dagar. Du ansvarar själv för att skaffa boende under dessa träffar.

Utbildningen på semidistans är för dig som av giltig anledning inte kan studera på plats i Tranås. Giltiga skäl bedöms i varje enskilt fall men kan till exempel vara fysiska/psykiska sjukdomar som skapar förhinder eller din familjesituation. OBS! Sommenbygdens folkhögskola förbehåller sig rätten att hänvisa deltagare till vår utbildning på plats om vi bedömer att den blivande deltagaren inte uppfyller kraven för att gå på semidistans. 

ÄMNEN

 • Utveckla din streamingprofil – vad gör dig unik?
  • Hantera proffsig kommunikation med dina följare
  • Håll din streaming intressant och levande
  • Marknadsföring i streamingvärlden
  • Skaffa sponsorer
  • Driva företag
  • Skapa en professionell struktur för din streaming, med stresshantering, kost/hälsa och fysisk träning

Dessa ämnen läses med CS2 advanced

• Mängdträning, strategi och analys i ditt valda spel
• Kost & hälsa: Fysisk träning, näringslära och stresshantering
• Mental träning
• Arrangörskap: lär dig skapa ett proffsigt event
• Teambuilding/Lagkommunikation: idrottspsykologi, gruppmedvetenhet och ledarskap
• Prova på yrkesroller inom E-sport

LILMIX

Vi på Sommenbygdens folkhögskola är stolta över att samarbeta med Lilmix. Lilmix Esports bildades 2018 när de deltog i svenska Elitserien, den högsta CS:GO ligan i Sverige. Lilmix Esports växte snabbt och supportrarna ökade i snabb takt. Vilket hjälpte dem att få sponsorer och partners. Lilmix vann Svenska Elitserien höstsäsongen 2020 och är ett av Sveriges bästa lag i CS:GO och varit rankade 39 i HELA VÄRLDEN. Lilmix använder taggen #lilfam för att visa att de tillsammans med Sommenbygdens Folkhögskola värnar om en trevlig E-sportmiljö, där alla är välkomna.

URVALSPROCESS

 • Urvalet är samma för alla valbara spel och baseras på personlig intervju och demoprov, sedan gör vi en samlad bedömning av den sökandes lämplighet.
 • De som bedöms mest motiverade utifrån personligt brev och/eller intervju, eller tidigare studier vid vår skola.
 • Skolan har rätt att se till en bra gruppsamansättning i urvalet av deltagare.
 • Meriter – Lagsport, genomförd gymnasieutbildning, tidigare fysisk aktivitet.
 • Steamprofil, youtubekanal eller Twitch
 • Egen setup

 

 • DU KAN EJ BLI ANTAGEN OM
  • en som tidigare studerat vid vår skola och har obetalda avgifter, kan inte bli antagen förrän dessa betalats.
  • Tidigare fusk eller VAC ban.

BOENDE

Skolan har inget eget internat men det finns ofta gott om bostäder i Tranås. Här är några hyresvärdar:
Full-fart fastigheter AB

Tranåsbostäder

Victoriahem

 

Lärare

Jesper Eriksson–  kursansvarig och ordförande för Tranås E-sportförening
Susanne Skårstedt – Mentor och lärare Yoga, Fys och näringslära
Max ”quix” Lindqvist – Lärare, spelare & grundare till lilmix.
Abbas Memedov – Lärare och streamer under lilmix.
Cecilia Wahlman – Lärare och mentor
Katarina Hidalgo Montero – Lärare

Kurstyp: Profilkurs
Studietakt: 100%
Längd: 1 år
Studienivå(CSN): Gymnasienivå (A2)
Internat: Nej
Kursstart: Höstterminen 2024 börjar den 15 augusti
Ansökan senast: Löpande antagning
Antagningsvillkor: Detta är en vuxenutbildning och du ska vara minst 18 år. Du ska ha tillgång till egen dator med webbkamera. Antagning sker efter intervju och demoprov.
Kostnader: All undervisning är kostnadsfri, men du betalar 1200 kr/termin varav 500 kr går till att täcka kollektiva kostnader. Skolans serviceavgift är på 700 kr och går till försäkring, kopiering, visst kursmaterial, förtäring vid vissa tillfällen. Boende, resor och mat på närträffarna bekostar du själv.
Kursansvarig:

Jesper Eriksson

Nyheter från E-sport

Julbazaar och livesändning för Musikhjälpen

Julbazaar och livesändning för Musikhjälpen

Under veckan pågår musikhjälpen i Växjö. Årets tema är ”Ingen ska behöva dö av hunger”. På skolan uppmärksammar vi detta genom flera initiativ från personal och deltagare. - På E-sport kommer vi att ha en livesändning till förmån till Musikhjälpen. Berättar Louie som...

Content Creators uttagna till Dreamhacks – Creator hub

Content Creators uttagna till Dreamhacks – Creator hub

Hela 4 deltagare från skolan är uttagna till Dreamhacks ”Creator hub”. Själva har de blandade känslor inför uttagningen. ”Jag trodde absolut att jag hade minst chans av alla.” säger Robert, som inom gamingvärlden har sitt nickname ”Wizrobgamer”. Han är stolt över sina...

Vår E-sportsutbildning skapar politiskt engagemang

Vår E-sportsutbildning skapar politiskt engagemang

Under fredagen var riksdagsledamöter från Centerpartiet hos oss för att besöka vår E-sports utbildning och träffa vår Rektor, kursansvarig och deltagare. Richard Nordin som själv är E-sportare hade många lovord om vårt koncept hållbar E-sport. ”Vilken fantastisk...

Ombytta roller på Folkhögskolan

Ombytta roller på Folkhögskolan

Under tisdagen fick E-sport och andra året på Socialpedagoglinjen byta skoldag med varandra. Förmiddagen styrde E-sport upp med avstamp i ett frukostmöte där deltagarna fick lyssna på ett föredrag kring E-sport och varför vi jobbar med just hållbart E-sportande på...

LILMIX CONTENT CREATOR – Semidistans