fbpx

Den 15 oktober öppnar ansökan för vårens distanskurser. Nytt för i år är kursen ”Biodling för nybörjare” som vänder sig till dig som antingen vill börja med biodling eller vill lära dig mer om bina som nyttodjur.

Kursen följer biodlingens alla faser och pågår i 18 veckor. I och med att bina inte följer skolans klassiska terminer så börjar kursen i april och avslutas i augusti. Matilda Forsärla som är van kursledare hos oss håller i kursen. Hon har själv haft bin sedan 2013 då hon gick en kurs för nybörjare och sen var hon fast med handen i honungsburken. Hon säljer själv honung på den lokala REKO- och har ett handelsskåp utanför sitt hem utanför Tranås. Under 2022 gick hon en utbildning för att bli yrkesbiodlare och nu för hon alltså kunskapen vidare.

Det är så mycket som är fascinerande med bin när man väl börjar lära sig mer om dem. Som att de kommunicerar med dans och doft, att ett obefruktat ägg blir ett han-bi eller att varje liten klick av honung har varit i minst 2 bins magar innan den lagras i vaxkakorna i bikupan.

Svarar Matilda på frågan om, varför hon börjat med biodling?

DistanskursBiodling för nybörjareNy kurs ska väcka intresset för biodling