fbpx

Dansfilm grundkurs

DISTANSKURS

Hur skapar man egna dansfilmer?

Dansfilm växer i Sverige. Det är en genre som kombinerar olika konstuttryck som dans, film och musik. Vill du också få möjligheten att lära dig om dansfilm men också hur du kan skapa din egen dansfilm? I dansfilm grundkurs på distans kan du få kunskaper att skapa från idé till slutproduktion.

med stöd av region Jönköping

Kursens syfte och innehåll

Samma kvinna rör sig i flera sekvenser i stillbildKursinnehåll:

• Att introducera begreppet dansfilm med hjälp av olika texter och filmexempel.
• Att göra olika serieövningar som syftar till att vägleda arbete inom dansfilm.
• Att skapa en dansfilm med hjälp av en manus, film och redigering.
• Att färdigställa en dansfilm med en löptid på 1-Minut.

Ämne

Under kursens gång får du praktiska uppgifter som vi analyserar och diskuterar under våra digitala möten. Genom att titta på korta dansfilmer får du inspiration till att skapa ett kollage som du kan använda i ditt projekt.
Du filmar korta filmsekvenser under processen och får feedback. Under kursens får du lära dig hur du redigerar utifrån ett koreografiskt synsätt. Du får utforska genren samtidigt som du lär dig hur man kommunicerar en koreografisk idé som börjar kroppsligt och fortsätter med hjälp av klippning. Du kommer hela tiden att arbeta med din egen skapande process.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs och godkända arbetsuppgifter erhåller du ett kursintyg på slutförd kurs.

Lärare

Cyntia Botello

Cyntia brinner för dans, koreografi och pedagogik. Hon har gått på masterprogrammet samtida dansdidaktik som ges på, Stockholms Konstnärliga Högskola, Institutionen för danspedagogik. Cyntia arbetar som danslärare på Balettakademien i Stockholm. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika projekt med såväl musiker, som poeter och performance konstnärer. Cyntia har arbetat med olika integrationsprojekt i Tranås som tex. community dans. Hon är konstnärlig ledare på ScreenDance Festival i Stockholm. Cyntia har varit stipendiat på producentateljén SITE i Stockholm.

Välkommen till Dansfilm på distans!

 

Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 25% deltidsstudier
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Utbildningen ges på deltid 25%. Studiemedel kan du endast få om du läser på minst 50%, t.ex. om du läser två folkhögskolekurser på 25% med samma start- och slutdatum. Tänk på att välja rätt studietid och omfattning när du ansöker.
Internat: Nej
Kursstart: 24 augusti 2022. Kursen avslutas 9 december 2022.
Ansökan senast: 23 augusti 2022
Antagningsvillkor: Du ska vara minst 18 år. Du behöver ha en dator med kamera för att vara online under kursens gång. Du behöver ha en mobil eller en kamera för att filma och en app för att kunna redigera materialet.
Kostnader: 600 kr
Kursansvarig:

Magnus Eriksson
Kursansvarig distanskurser

E-post

Lärare Cyntia Botello

E-post

 

Dansfilm grundkurs