Musikproduktion Grundkurs

Kursens syfte och innehåll

Skriver du egen musik eller vill förbättra dina kunskaper inom inspelning, produktion och mixning? Kursen går under tre dagar i juli med fullt ös på musikproduktion.

Sommenbygdens Folkhögskola inleder ett samarbete med Skogen Studio som ligger i Österbymo i Ydre kommun.

Medlemmarna ur studiokollektivet delar med sig av sina kunskaper och trix. Läs mer om dom på SKOGEN STUDIO Vi kommer att arbeta i musikprogrammet Logic Pro X.

Ämne

Analoga Dagen  Vi går igenom uppmickning av olika instrument – Olika typer av mikrofoner, kablar, preamps – Analoga effekter: eq, compressor – Genomgång av mixerbord – Förbereda för en inspelning

Digitala Dagen Del 1  Logic Pro X – Grunderna för att kunna spela in – Inspelning av låt som vi gör tillsammans eller utgår från färdigt material

Digitala/Analoga Dagen Del 2  Mixning av flera spår i datorn – Digitala Plug-ins så som eq, compressor, limiter, reverb med flera – Analoga outboards

Digitala/analoga Dagen Del 3  Mastring, vad är det och vad gör det med musiken?

 

Lärare

Ottilia Säll
​Efter många år som turnerande trummis i Stockholm med bla Say Lou Lou och Alina Devecerski flyttade hon till Ydre. Hon är ursprungligen från Västerbotten. Ottilia är utbildad musiker, musikproducent och ljudtekniker. Har släppt skivor i eget namn samt några singlar tillsammans med andra producenter via hennes musikförlag BMG Chrysalis. Senast hördes en av hennes låtar i reality TV-serien ”Tunnelbanan” på kanal 5.

Ottilia spelar live lärare i kursen Musikproduktion

 

 

 

 

 

 

Martin Öhman
Martin har gedigen erfarenhet av inspelning då han drev en studio i Göteborg. Martin är även trummis och turnerar i olika musiksammanhang, Klabbes Bank och The Moth för att nämna några.
Martin är inte bara utbildad musiker utan även en grym matlagare och konstnär.

Martin spelar live lärare i kursen Musikproduktion

 

Kurstyp: Sommarkurs
Studietakt: 100%
Längd: Tre dagar
Studienivå(CSN): Ej studiestödsberättigad
Internat: Nej
Kursstart: 12, 13 och 14 juli 2019
Ansökan senast: 1 juni 2019 (öppen för sen ansökan)
Antagningsvillkor: Minst 15 år. Inga förkunskaper krävs, kursen är en grundkurs. Om du har arbetat med musikprogram innan eller spelat in är det bara ett plus.
Kostnader: 1500 kr. Fika ingår men lunch tar du med dig själv. Det ligger en livsmedelsaffär i närheten.
Kursansvarig:

Ottilia Säll och Martin Öhman

E-post

SFH-logga-02
Ydrevägen 13
573 35 Tranås
info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Tel. 0140 – 659 60