Musik på distans – grundkurs

DISTANSKURS

Är du en glad fritidsmusikant…? Har du sjungit i kör men inte riktigt hajat grejen med noter…? Kan du spela ett instrument ganska bra men aldrig förstått det där med musikteori…? Vill du bli en mer komplett musiklyssnare…?

Om du älskar musik och vill lära dig mer ska du söka till vår distanskurs Musik på distans!

Musik på distans – grundkurs, för dig som vill:

• fördjupa ditt kunnande i musikteori och musikalisk förståelse
  • få inspiration till att träna mer på ditt instrument
  • få bättre koll på din sång och notläsning
  • utvecklas och bli en mer medveten musikant och lyssnare
  • lära dig koppla ihop teori med praktik i ditt eget musicerande

De områden som du kommer att jobba med är: musikteori, musikalisk förståelse och projektarbete. Under kurstiden arbetar du på distans med veckovis utdelade uppgifter, ämnesvis indelade i block. Vi arbetar mycket med kommunikation, diskussion och inlämningar i vårt digitala klassrum-Microsoft Teams. I kursen ingår även obligatoriska helgträffar där vi fokuserar på samspel, gemensamma aktiviteter och redovisningar. I ditt projektarbete väljer du själv ett musikaliskt område som du fördjupar dig i. Du behöver tillgång till ett eget instrument, en egen dator med internetuppkoppling och webkamera.

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smittspridningen av Corona/Covid19 och reserverar oss för att planerade fysiska helgträffar kan bli digitala web-träffar på distans.

Efter avslutad kurs och inlämnade, godkända uppgifter erhåller du ett kursintyg på slutförd kurs.

Magnus är saxofonist, ledare för Linköping Jazz Orchestra samt komponerar och
arrangerar för olika ensembler/genrer.

Jakob Palmborg
Jakob är gitarrist och frilansar i många olika sammanhang och genrer. Jazz, improvisation och komposition är centralt i musicerandet.
Utbildad vid Örebro musikhögskola och Malmö musikhögskola.

Kurstyp: Profilkurs, distans
Studietakt: 25%-deltidsstudier
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Utbildningen ges på deltid 25%. Studiemedel kan du endast få om du läser på minst 50%, t.ex. om du läser två folkhögskolekurser på 25% med samma start- och slutdatum. Tänk på att välja rätt studietid och omfattning när du ansöker.
Kursstart: Kursstart med helgträff 27-28 augusti 2022. Helgträff 15-16 oktober 2022. Helgträff med redovisning och avslutning 3-4 december 2022. Lördagar kl. 10-17 Söndag kl. 10-16. Distanskursen avslutas 9 december 2022.
Ansökan senast: 5 augusti 2022
Antagningsvillkor: Du som söker bör ha vissa musikaliska färdigheter och ett genuint intresse för musik. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webkamera. Till den här grundkursen jobbar vi med kostnadsfria webbaserade not- och musikprogram.
Kostnader: 600 kr. I avgiften ingår elevförsäkring, kopiering, studiematerial och litteratur.

musik@sommenbygdensfolkhogskola.se

Musik på distans – grundkurs