fbpx

Musik-grundkurs

DISTANSKURS

Gillar du musik och är beredd på att jobba på egen hand med uppgifter och beting för att lära dig mer om t.ex. musikteori, gehör och lyssning/analys m.m? Är du en glad fritidsmusikant? Kan du ett instrument ganska bra men aldrig förstått det där med musikteori…? Vill du bli en mer komplett musikutövare? Ansök till Musik på distans-grundkurs!

Kursens syfte och innehåll

Musik på distans – grundkurs, för dig som vill:

  • fördjupa ditt kunnande i musikteori, gehör och lyssning mm
  • bli bättre på ditt instrument och att sjunga
  • utvecklas och bli en mer medveten musikant!
  • lära dig koppla ihop teori med praktik i ditt musicerande

Ämne

De ämnen som du kommer att jobba med är: Musikteori, gehör, lyssning/analys. Under kurstiden arbetar du mest på distans med veckovis utdelade uppgifter, ämnesvis indelade i block. Vi arbetar mycket med kommunikation, diskussion och inlämningar i vårt digitala klassrum. I kursen ingår även ett par obligatoriska närträffar där vi fokuserar på samspel, gemensamma aktiviteter och redovisningar. Du behöver tillgång till ett eget instrument, en egen dator med internetuppkoppling och webkamera.

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smittspridningen av Corona/Covid19 och reserverar oss för att planerade NÄR-träffar kan bli NÄT-träffar på distans via videokonferens.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs och godkända arbetsuppgifter erhåller du ett kursintyg på slutförd kurs.

Lärare

Magnus Eriksson – ensemble, blås, lyssning/analys
Magnus är saxofonist, ledare för Linköping Jazz Orchestra samt komponerar och
arrangerar för olika ensembler/genrer.
Kursansvarig musiklinjen, 0725-89 85 20, musik@sommenbygdensfolkhogskola.se

Jakob Palmborg – gitarr, ensemble, gehör
Jakob är gitarrist och frilansar i många olika sammanhang och genrer. Jazz, improvisation och komposition är centralt i musicerandet.
Utbildad vid Örebro musikhögskola och Malmö musikhögskola.

Kurstyp: Profilkurs, distans
Studietakt: 25%-deltidsstudier
Längd: 14 veckor
Studienivå(CSN): Ej studiestödsberättigad
Internat: Nej
Kursstart: Kursstart med helgträff 28-29 augusti 2021, nästa träff 27-28 november. Lördag kl. 10-19 Söndag kl. 10-13. Distanskursen avslutas 3 december 2021.
Ansökan senast: 1 juni 2021
Antagningsvillkor: Du som söker bör ha vissa färdigheter på instrument/sång och ett genuint intresse för musik. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webkamera.
Kostnader: 3 900 kr. I avgiften ingår elevförsäkring, kopiering, studiematerial och litteratur. Kursen finansieras inte av statsbidrag och är inte studiemedelsberättigad.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson
musik@sommenbygdensfolkhogskola.se
072-589 85 20

Musik-grundkurs