fbpx

Musik på distans – grundkurs

DISTANSKURS

Är du en glad fritidsmusikant…? Har du sjungit i kör men inte riktigt hajat grejen med noter…? Kan du spela ett instrument ganska bra men aldrig förstått det där med musikteori…? Vill du bli en mer komplett musiklyssnare…?

Om du älskar musik och vill lära dig mer ska du söka till vår distanskurs Musik på distans!

Kursens syfte och innehåll

Musik på distans – grundkurs, för dig som vill:

  • fördjupa ditt kunnande i musikteori och musikalisk förståelse
  • få inspiration till att träna mer på ditt instrument
  • få bättre koll på din sång och notläsning
  • utvecklas och bli en mer medveten musikant och lyssnare
  • lära dig koppla ihop teori med praktik i ditt eget musicerande

Datum för närträffarna HT 2023:
Kursstart i samband med helgträff
Helgträff 1
25/8
kl. 10-17
26/8 kl. 9-16

Helgträff 2
14/10 kl.10-17
15/10 kl. 09-16

Helgträff 3 (redovisningar)
2/12 kl.10-17
3/12 kl. 09-16

Datum för webbträffarna HT 2023:
digitala webbträffar varje måndag 19.00-21.00.

Ämne

De områden som du kommer att jobba med är: musikteori, musikalisk förståelse och projektarbete. Under kurstiden arbetar du på distans med veckovis utdelade uppgifter, ämnesvis indelade i block. Vi arbetar mycket med kommunikation, diskussion och inlämningar i vårt digitala klassrum-Microsoft Teams. I kursen ingår även obligatoriska helgträffar där vi fokuserar på samspel, gemensamma aktiviteter och redovisningar. I ditt projektarbete väljer du själv ett musikaliskt område som du fördjupar dig i. Du behöver tillgång till ett eget instrument, en egen dator med internetuppkoppling och webkamera.

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs och inlämnade, godkända uppgifter erhåller du ett kursintyg på slutförd kurs.

Lärare

Kurstyp: Profilkurs, distans
Studietakt: 25%-deltidsstudier
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Studiemedel kan du endast få om du läser på minst 50%, t.ex. om du läser två folkhögskolekurser på 25% med samma start- och slutdatum. Tänk på att välja rätt studietid och omfattning när du ansöker.
Internat: Nej
Kursstart: Höstterminen 2023 26 augusti - 8 december
Ansökan senast: 1 juni 2023
Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet genom ett personligt brev som du skickar i samband med ansökan. Du som söker bör ha musikaliska färdigheter men framför allt ett genuint intresse för musik. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webkamera. I den här grundkursen jobbar vi med kostnadsfria webbaserade not- och musikprogram.
Kostnader: 600 kr. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift på 600 kr. I serviceavgiften ingår kopiering, försäkring, fika, viss litteratur och licens för digital plattform. Kostnad för litteratur kan tillkomma. Resa, lunch och boende i samband med närträffarna ordnar du på egen hand. För att bekräfta och säkra din plats på utbildningen betalar du en anmälningsavgift på 600 kr, dvs hela serviceavgiften.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson

Musik på distans – grundkurs