fbpx

HUNDDAGISFÖRESTÅNDARE

DISTANSKURS

Drömmer du om att jobba med hundar? Vill du driva hunddagis? Då ska du läsa denna kurs som ger dig möjlighet att förverkliga din dröm!

Kursens syfte och innehåll

Utbildningens syfte är att du ska kunna öppna och bedriva hunddagis.

Utbildningen pågår under en termin (ca 20 veckor), på halvtid (50%) och är helt på distans med träffar på vår läroplattform teams. Kursen består av kvällsföreläsningar och 2 obligatoriska helgträffar (på webben) med hundträning live och föreläsningar. Kombinerat med med egna litteraturstudier och inlämningsuppgifter. Du behöver ägna ca 20 timmar i veckan åt kursen. På kursen ingår även praktik som deltagaren ordnar själv.

Vi utgår ifrån att bedriva en verksamhet som vilar på en evidensbaserad och vetenskaplig grund med LIMA-guiden som grund.

Ämne

Utbildningen är uppbyggd av 5 block, som har olika teman, bland annat,
hundens språk och beteende, lagar och regler, inlärning, företagande, berikning, första hjälpen.

Delar av utbildningens innehåll;

– Hundens språk och beteende.
– Djurskyddslagen.
– Inlärningsteori.
– Berikning inkl. hundens grundläggande fysiologiska behov.
– Första hjälpen på hund och enklare hundsjukvård.
– Enklare smittskydd.
– Hunddagis teori.
– Stress och problembeteenden.
– Raskunskap och rasernas tidigare arbete.
– Avelsrelaterade problem.
– Hundar i grupp.
– Hundens utvecklingsstadier.

Praktik
Praktikens omfång är 100 timmar. Detta är utöver träning av egen eller inlånad hund.

Datum för webbträffarna VT 2024:
Datum kommer inom kort.

 

Efter avslutad kurs

Efter genomförd utbildning får du intyg och diplom på utbildningens innehåll.

Utbildningens alla moment är obligatoriska och frånvaro rapporteras till ansvarig lärare (Therese Arvestrand). När utbildningen avslutas kommer du, om du inte skickat in alla uppgifter, att få intyg på de delar som är inlämnade och godkända, men diplom skickas inte ut om inte alla uppgifter är inlämnade. Våra externa föreläsare går ej att komplettera, vid dessa tillfällen är det obligatorisk närvaro.

Lärare

Therese Arvestrand
Therese är bland annat utbildad instruktör, certifierad hundpsykolog, beteendekonsult och holistisk hundcoach. Hon är medlem i Sveriges Hundföretagare. Hon har sedan 2001 haft egna kurser och utbildningar inom hund, Therese har också erfarenhet av att coacha andra ekipage från nybörjarnivå till elitnivå, och hon har arbetat med massor av olika raser och hundtyper. Hon tränar och tävlar aktivt med sina fyra egna hundar i olika sporter och grenar. Therese har ett företag som heter Arvestrands Djur & Natur AB.

Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: Halvtidsstudier 50%
Längd: En termin
Studienivå(CSN): Den här kursen finansieras inte av stadsbidrag och är därmed inte CSN-berättigad.
Internat: Nej
Kursstart: Vårterminen 2024
Ansökan senast: 14 januari 2024
Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet genom ett personligt brev som du skickar i samband med ansökan. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och du behöver ha tillgång till kamera för att kunna filma vissa delar av den praktiska träningen du gör tillsammans med din hund.
Kostnader: 6900 kr. Kostnad för litteratur tillkommer. För att bekräfta din plats på utbildningen betalar du en anmälningsavgift på 1500kr, som ingår i den totala kursavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka när du har påbörjat din utbildning.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson

Kursledare:
Therese Arvestrand

Hunddagisföreståndare