fbpx

Hälsa och livet

Vår kurs Hälsa och livet är för dig som är dagledig och vill fortsätta vara aktiv och utveckla dig själv.

Kursens syfte och innehåll

Målsättningen med kursen är att du ska få en fördjupad förståelse kring begreppet hälsa genom både teorigenomgångar och praktiska övningar liksom gemensamma diskussioner där vi delar med oss av våra egna erfarenheter.

En dag kan börja med en teoretisk genomgång där vi sedan fortsätter att reflektera och fylla teorin med livserfarenheter för att efter lunch prova teorin i praktiken. En liten del eget arbete kommer bedrivas mellan tillfällena vi träffas och de uppgifterna kan bestå i att läsa artiklar eller prova något praktiskt.

Ämne

Kursen erbjuder en palett av ämnen där vi diskuterar hälsa ur flera perspektiv:

  • Fysisk hälsa som tex träning, yoga, mindfulness och kostlära
  • Psykisk hälsa som tex livsåskådning och psykologi
  • Social hälsa som tex gemenskapens betydelse, kultur och digitalisering

Studiebesök kan komma att göras.

Lärare

 

Kerstin LundbomMitt namn är Kerstin Lundbom. I min bakgrund finns två huvudspår. Det ena ledde till att jag blev gymnasielärare i sv/hi och det andra till stylist där jag jobbar med färg och form. Det kan låta som ytterligheter men gemensam nämnare finns i tron på individens egen förmåga att lyckas oavsett om det handlar om studier eller en fungerande garderob. Det man kan behöva hjälp med är att hitta ett nytt synsätt på sig själv och sin egen makt att nå ett mål.

Var kommer då detta med hälsa in? Jo, genom det holistiska synsättet, att allting hänger ihop och att man har stora möjligheter att påverka sitt eget mående.  Jag läser nu till Holistisk livstilsguide och  fascineras stort  över hur sinnrikt uppbyggda vi är. Tyvärr är det lätt att hamna i obalans i kropp och själ av olika anledningar.  Vi kommer därför jobba med ”insidan ut” både praktiskt och teoretiskt, få dig att stretcha dina tankar kring olika livsområden och visa på hur du kan förändra ditt liv.

Kerstin Lundbom
E-post

Välkommen!

Kurstyp: Särskild kurs
Studietakt: 25% deltidsstudier
Längd: 15 tillfällen, fredagar kl. 10-14.30 med 30 minuters lunch .
Studienivå(CSN):
Internat: Nej
Kursstart: 9 september och avslutas 2 december2022.
Ansökan senast: 30 augusti 2022
Antagningsvillkor: Inga villkor
Kostnader: 500 kr. Vid studiebesök kan kostnader tillkomma.
Kursansvarig:

Caroline Brun

073-330 11 61

E-post

 

Hälsa och livet