fbpx

Entreprenörskap – testa dina idéer och lär dig grunderna i digital marknadsföring

 

DISTANSKURS

Vill du följa dina drömmar och starta eget? Är du osäker på hur du ska börja? Vill du nå din målgrupp på digitala kanaler men tycker att det känns svårt? I den här kursen får du en god grund för ditt entreprenörskap så du kan fokusera på det du är bra på!

Kursens syfte och innehåll

Den här kursen är ett samarbete med Tranås United och Science Park i Jönköping. Kursens syfte är att ge deltagaren en god grund för att starta eget företag. Kursen läses med fördel tillsammans med någon av våra andra distanskurser. Vi går igenom hur du skriver en affärsplan, ekonomiska grunder för bokföring samt marknadsföring i sociala medier. Under kursen får du uppgifter som du kan koppla till en affärsidé du håller på att utveckla.

Vi kommer att lägga en stor del av kursen på att gå igenom hur du marknadsför ditt företag via sociala medier, hur du hittar din målgrupp och skapar enkelt innehåll anpassat efter den. Vi kommer att testa Canva, som är ett enkelt gratisprogram för att skapa innehåll till dina kanaler. Tillsammans med de andra deltagarna delar du erfarenheter, diskuterar och testar din affärsidé. Kursen börjar och avslutas med närträffar på plats i Tranås där vi genomför teoripass och studiebesök i det lokala näringslivet.

Logga med text "Tranås United ett samägt näringsbolag." Texten är blå och orange

Logga Science park Tranås. Med orange text

Ämne

  • din affärsidé
  • affärsplan
  • registrering av företag
  • enklare bokföring F-skatt
  • bolagsformer, budgetering
  • hitta dina kunder
  • marknadsföring
  • sociala kanaler
  • hemsida
  • enkel annonsering i sociala medier

Närträffar:

2/9 10-17
3/9 09–16

2/12 10-17
3/12 09-16

Vi träffas digitalt på teams på torsdagar mellan 18:30-21:00 följande datum:
31/8, 7/9, 14/9, 21/9 , 28/9, 5/10, 12/10, 19/10, 26/10, 2/11, 9/11, 16/11, 23/11, 30/11, 7/12

Öppet klassrum för frågor och feedback har vi följande tider: 12/9 09-11

 

Efter avslutad kurs

Efter genomförd utbildning får du ett intyg på att du fullgjort kursen. Du har antingen redan startat eget under kursens gång eller föreutsättningarna att kunna göra det om du vill. Du har också verktyg för att kunna fortsätta arbeta med din affärsplan.

Lärare

 

Hanna ArvidssonKursledare

Hanna jobbar som kommunikatör på Sommenbygdens folkhögskola. Hon har utbildningar inom Digital kommunikation, Visual Merchandising och har arbetat som säljare i butik i många år. Hon har själv drivit eget företag och minns att det var många frågor som dök upp längs vägen. Om varför hon startade kursen säger hon:

”I den här kursen samlar vi allt som behövs för att kunna sätta igång tankarna och starta eller vidareutveckla sitt företag, jag vet att människor sitter på bra idéer hemma i stugorna och att de drömmer om ett friare liv med hobby, deltids eller heltidsverksamhet som de själva kan styra över.”

Maud SvenssonFöreläsare

Maud är vår kontakt in i näringslivet, hon arbetar som affärsutvecklare på Tranås United på uppdrag av Science park Jönköping. Där hjälper hon idébärare att komma igång med sina företagidéer. Hon har haft eget företag där hon sålde barnkläder och importerade barnvagnar. Tidigare arbetade hon på under 13 år på Cheap Monday med kundservice, försäljning och betal- och logistikflöden. Maud har också arbetat på TUC yrkeshögskola.

Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 25% deltidsstudier
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Utbildningen ges på deltid 25%. Studiemedel kan du endast få om du läser på minst 50%, t.ex. om du läser två folkhögskolekurser på 25% med samma start- och slutdatum. Tänk på att välja rätt studietid och omfattning när du ansöker.
Internat: Nej
Kursstart: 31 augusti - 8 december
Ansökan senast: 1 juni
Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet genom ett personligt brev som du skickar i samband med ansökan. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webbkamera.
Kostnader: 600 kr. Undervisningen är kostnadsfri men du betalar en serviceavgift på 600 kr. I serviceavgiften ingår kopiering, försäkring, fika, viss litteratur och licens för digital plattform. Kostnad för litteratur kan tillkomma. Resa, lunch och boende i samband med närträffarna ordnar du på egen hand. För att bekräfta och säkra din plats på utbildningen betalar du en anmälningsavgift på 600 kr, dvs hela serviceavgiften.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson

Entreprenörskap