fbpx

Trädgårdsdesign

DISTANSKURS

Är du intresserad av trädgårdsdesign och vill lära dig mer om hur du planerar en trädgård på ett bra sätt? Har du en trädgård du vill förnya eller förbättra, eller har du kanske en förvildad trädgård som du vill få bukt med?

Kursens syfte och innehåll

Trädgårdsdesign på distans är en inspirerande kurs för alla trädgårdsintresserade och vänder sig till dig med trädgårdsdrömmar, oavsett om du har en egen trädgård eller inte. Efter genomförd kurs har du fått kunskaper i att se helheten i och göra något spännande med din egen trädgård!

Förutom närträffarna, som är på plats på skolan i Tranås, sker undervisningen via vår digitala plattform Teams. Där väljer du själv hur du lägger upp arbetet och när du gör övningarna. I kursen ingår också ett par digitala gruppträffar som schemaläggs tillsammans med deltagarna i respektive grupp. Det brukar inte vara några problem att kombinera vår distanskurs med annat jobb som sker på dagtid.

Vi följer Folkhälsomyndighetens allmänna råd för att undvika smittspridningen av Corona/Covid19 och reserverar oss för att planerade NÄR-träffar kan bli NÄT-träffar på distans via videokonferens. 

Trädgårdsdesignens grunder
Målet med kursen är att du ska lära dig trädgårdsdesignens grunder och få verktyg att tillämpa det på en verklig trädgård. Under kursen lär du dig om trädgårdsväxter och planering, att kunna göra en planering av rätt växt på rätt plats, efter färg, form, storlek och odlingsegenskaper.

Idéer och kreativitet i fokus
Se fram emot en inspirerande kurs som sätter fart på dina tankar, idéer och kreativitet! Under workshops, grupparbeten och individuell handledning får du hjälp att färdigställa en egen trädgårdsskiss.

Ämne

Trädgårdsinspiration
Stilar i trädgården, trädgård med tema, odla din kreativitet och finn din egen trädgårdsstil.

Färg och form i trädgården
Hur designar man med grönt? Vi går igenom hur man arbetar med färg och form i trädgården för att skapa vackra gröna miljöer.

Hitta dina favoritväxter
Vi lär oss om växter som passar i villaträdgårdar, vi går igenom bra och tåliga perenner som är anpassade för olika delar av trädgården.

Jorden
Vi gör jordexperiment och undersöker hur vi på bästa sätt jordförbättrar i trädgården.

Din trädgårdsidé
Idékollage, inspirationsbilder, enkel trädgårdsritning

Länk till Studentum

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs och godkända arbetsuppgifter erhåller du ett kursintyg på slutförd kurs.

Lärare

Jag heter Ida Eriksson och det är jag som är kursledare för grundkursen i Trädgårdsdesign. Min resa till trädgårdsarkitekt startade med färg- och formprogrammet vid Kalmar högskola via textil formgivning på Capellagården, till trädgårdsingenjörsutbildning vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp.

För att lära känna växterna bättre och få förståelse för hur trädgården praktiskt fungerar har jag under flera år arbetat som trädgårdsmästare i Trädgårdsföreningen i Göteborg och i Botaniska trädgården i Uppsala.

 

 

Kurstyp: Profilkurs
Studietakt: 25%
Längd: 14 veckor
Studienivå(CSN): Ej studiestödsberättigad
Internat: Nej
Kursstart: Kursstart och närträff 3-4 september 2022. Andra närträffen 19-20 november 2022. Kursen avslutas 9 december 2022.
Ansökan senast: 1 juni 2022
Antagningsvillkor: Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator.
Kostnader: Avgift 5 900 kr, kan delbetalas. Kostnad för litteratur och resor tillkommer. Boende under närträffarna i Tranås ordnar du själv. Tips på boende Badhotellet Spa och konferens, Tranås vandrarhem, Hotell Åberg. Den här kursen finansieras inte av statsbidrag och är därmed inte CSN-berättigad.
Kursansvarig:

Magnus Eriksson
magnus@sommenbygden.se

Kursledare:
Ida Eriksson
ida@tradgardslangtan.se

Trädgårdsdesign Grundkurs