DISTANSKURS

12-stegs Pedagog

Detta är en tvåårig processbaserad utbildning på halvfart för dig som vill bli eller redan är yrkesverksam inom offentlig eller privat behandlingsverksamhet. Vi utbildar dig i att möta och bemöta unika individer i olika åldrar med destruktiva beteendemönster; beroendeproblematik samt anhörigproblematik. Du får lära dig tolvstegsmetoden och dess olika inriktningar.

Utbildningen ger dig färdigheter att leda grupper och individuell behandling mot beteendeförändringar och tillfrisknande utifrån ett pedagogiskt och terapeutiskt förhållningssätt.
Utbildningen som är eftergymnasial grundar sig på evidensbaserad kunskap och erfarenhet och har växt fram utifrån den framgångsrika Tranåsmodellen, som utarbetats av Anders Lindström och Jeanette Perchun båda verksamma alkohol- och drogterapeuter.

Ämnen

Beroendelära, Medberoendelära, 12 stegs filosofi, Lagar och Dokumentation, Gruppsykologi, Kognitiv teori, Systemteori, Farmakologi, Hälsopsykologi, Utvecklingspsykologi, Anknytningsteori, Psykiatri, Personlighetspsykologi, Sociologi, Socialpsykologi, Samtalsmetodik/Kommunikation, KBT baserade metoder, Psykodynamiska baserade metoder, Kriminalitet som livsstil, Sorgbearbetning, Skamfilosofi, Pedagogik, Meditation, Äventyrspedagogik.

Under de fyra terminerna varvas teori med metod och egen personlig process och utveckling. Varje delmoment har fördjupningsarbete och praktiska moment som skall genomföras mellan träffarna och redovisas vid de fysiska träffarna.

Studierna på distans innebär för dig som deltagare ca 8 h studietid/vecka där du studerar hemifrån och 8 fysiska träffar fredag eftermiddag -söndag eftermiddag på Sommenbygdens folkhögskola fördelat på 24 kursdagar á 142 h/år i moderna fullt utrustade lokaler. Deltagarna bekostar och  anordnar logi och viss kost i samband med de fysiska träffarna. Det finns flera boendealternativ i närheten av Tranås. Kostnader för kurslitteratur tillkommer.

Efter avslutad utbildning får du ett intyg.

Jeanette Perchun

Anders Lindström

12-steps pedagoger paddlar på sommen

Publicerat av Sommenbygdens folkhögskola Lördag 16 juni 2018
Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 50% (studier på halvfart)
Längd: 2 år (4 terminer)
Studienivå(CSN): Ej studiestödsberättigad
Kursstart: 15 januari 2021
Ansökan senast: 18 december 2020
Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 25 år, ha treårigt gymnasium eller motsvarande med några års yrkeserfarenhet inom socialt arbete eller liknande. Behandlings/socialpedagogutbildning, socionom, beteendevetare eller liknande är meriterande. Du behöver ha tillgång till internet och dator. Om du har tidigare eget beroende bakom dig krävs minst tre års dokumenterad drogfrihet. Betyg, personbevis, personligt brev och utdrag från belastningsregistret skickar du till Sommenbygdens folkhögskola. När du skickat in din ansökan kallas du till intervju innan du får ett antagningsbesked.
Kostnader: Kostnad 15 000: - per termin inklusive lätt lunch och fika vid de fysiska träffarna. Kurskostnaden kan delbetalas med 2 500 kr/månad. Kostnader för kurslitteratur tillkommer. Den här kursen finansieras inte av statsbidrag och är inte CSN-berättigad.