DISTANSKURS

12-stegs Pedagog

Du får lära dig 12-stegs metoden och dess olika inriktningar samt färdigheter att leda grupper och individuell behandling mot beteendeförändringar och tillfrisknande utifrån ett pedagogiskt och terapeutiskt förhållningssätt.

Utbildningen passar dig som vill bli eller redan är yrkesverksam inom offentlig eller privat behandlingsverksamhet. Vi utbildar dig i att möta och bemöta unika individer i olika åldrar med destruktiva beteendemönster; beroendeproblematik samt anhörigproblematik.
Under de fyra terminerna varvas teori med metod och egen personlig process och utveckling. Varje delmoment har fördjupningsarbete och praktiska moment som skall genomföras mellan träffarna och redovisas vid de fysiska träffarna.

Beroendelära, medberoendelära samt beteendevetenskapliga ämnen

• 12 stegs filosofi
  • Gruppsykologi
  • Kognitiv teori
  • Farmakologi
  • Utvecklingspsykologi
  • Anknytningsteori
  • Socialpedagogik
  • Samtalsmetodik/Kommunikation
  • KBT baserade metoder
  • Kriminalitet som livsstil
  • Sorgebearbetning
  • Skamfilosofi
  • Pedagogik
  • Äventyrspedagogik

Studierna på distans varvas med 8 fysiska träffar på Sommenbygdens folkhögskola per år, 32 kursdagar i moderna fullutrustade lokaler.  Deltagarna sover på Solvikens Vandrarhem vid vackra sjön Sommen där kvällsaktiviteterna fortsätter.

Efter avslutad utbildning får du ett intyg.

Jeanette Perchun

Anders Lindström

12-steps pedagoger paddlar på sommen

Publicerat av Sommenbygdens folkhögskola Lördag 16 juni 2018
Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 50% (studier på halvfart)
Längd: 2 år (4 terminer)
Studienivå(CSN): Ej studiestödsberättigad
Internat: https://www.solviken.nu
Kursstart: Start vid full grupp
Ansökan senast: Löpande
Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 25 år, ha treårigt gymnasium eller motsvarande med några års yrkeserfarenhet inom socialt arbete eller liknande. Behandlings/socialpedagogutbildning, socionom, beteendevetare eller liknande är meriterande. Du behöver ha tillgång till internet och dator. Om du har tidigare eget beroende bakom dig krävs minst tre års dokumenterad drogfrihet. Betyg, personbevis, personligt brev och utdrag från belastningsregistret skickar du till Sommenbygdens folkhögskola. När du skickat in din ansökan kallas du till intervju innan du får ett antagningsbesked.
Kostnader: Kostnad 19 500: - per termin. I kostnaden ingår kursmaterial, logi inklusive frukost samt lättare kvällsmål och fika under kurstid. Kostnader för kurslitteratur och lunch tillkommer. Den här kursen finansieras inte av statsbidrag.