fbpx

DANSKURS – Olika dansstilar, KURSEN ÄR INSTÄLLD

Kursens syfte och innehåll

Kom och lär dig dansa olika dansstilar. Under kursens gång kommer vi att arbeta med grundläggande kunskaper i balett, jazz och nutida dans. Inga förkunskaper krävs.

Ämnen

Balett
Balett är en bra grund för andra dansstilar som ger dig smidighet och styrka. Vi lägger fokus på dynamik och musikalitet.

 

Jazzdans
Jazzdans används ofta i musikaler eller musikvideos. Vi lägger fokus på olika rytmer och steg som ger dig intensitet och energi till rörelserna.

 

Nutida Dans

Nutida dans hjälper dig att utforska kroppen möjligheter till rörelse. Vi lägger fokus på att främja din kreativitet och sett att utrycka dig med dansen.

 

Efter avslutad kurs

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg.

Lärare

Cyntia Botello
Cyntia brinner för dans, koreografi och pedagogik. Hon går på masterprogrammet samtida dansdidaktik som ges på, Stockholms Konstnärliga Högskola, Institutionen för danspedagogik. Cyntia arbetar som danslärare på Balettakademien i Stockholm. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika projekt med såväl musiker, som poeter och performance konstnärer. Cyntia har arbetat med olika integrationsprojekt i Tranås som tex. community dans. Hon är konstnärlig ledare på ScreenDance Festival i Stockholm. Cyntia har varit stipendiat på producentateljén SITE i Stockholm.

 

Kurstyp: kortkurs
Längd: 14 tillfällen, måndagar 18.30-20.00
Internat: Nej
Kursstart: Kursen är inställd.
Ansökan senast: 17 augusti 2020
Antagningsvillkor: Du ska vara minst 19 år. Kursen passar både nybörjaren och den något mer erfarne dansaren.
Kostnader: 1500 kr
Kursansvarig:

Cyntia Botello

info@cyntiabotello.com

SFH-logga-02
Ydrevägen 13
573 35 Tranås
info@sommenbygdensfolkhogskola.se
Tel. 0140 – 659 60