Apputvecklare  – lär dig grunderna i Python och applikationsutveckling

Gillar du att tänka logiskt och att lösa problem? Har du god datorvana och vill avancera till programmering? Då är vår distanskurs ”Apputvecklare” något för dig!

Du lär dig grunderna i det universella programmeringsspråket Python. En app kan vara olika typer av applikationer såsom spel, information eller insamling av kunddata. Applikationer kan paketeras till att köras på Apple iOS, Android i smartphones eller en dator med Windows

Förutom själva programmeringsspråket får du en inblick i hur livet på en arbetsplats ser ut för en applikationsutvecklare. Slutprov på kursen är att utveckla en egen layout och funktioner till en app.

Undervisningen med lösningar och dokumentation i kursen är på svenska och programmeringsspråket är på engelska.

Att jobba som Agil utvecklare på utvecklingsprojekt:

I början kursen kommer vi att diskutera agil utveckling och de olika rollerna i ett projekt. Vem är projektägare och vem är projektledaren? Vem är Scrum master?

Python som programmeringsspråk

Vi diskuterar Pythons fördelar och nackdelar, installerar Python och Python IDE på våra Windowsdatorer.

Python olika data typer:

Vi går genom enkla och komplicerade datatyper och hur man delar kod i olika funktioner som kör i skript. Första uppgiften vi gör är ett enkelt spel i Windows OS.

Python och Object Oriented programming:

Vi skapar egna datatyper/klasser och går igenom hur de olika klasserna kan integreras för att leverera. Vi skapar utifrån detta ett program som hanterar PDF: er och Excelfiler och kan skicka E-post.

Skapa Applikationer till Windows IOS och Android:

I sista delen på kursen jobbar vi med att skapa front-End eller GUI till appar och programmera back-Eng logik också! Vi skapar appar och Widget med olika layouter.

Är du attraktiv på arbetsmarknaden och kan ett av de mest använda programmeringsspråken, olika IDE: er och hur man utvecklar app: ar. Efter kursen kan du titulera dig som applikationsutvecklare.

Kursen pågår i 15 veckor och genomförs på två tillfällen i veckan på 3 timmar vardera med självstudier emellan. Kursen görs på kvällstid och kan kombineras med arbete eller andra studier. Varje lektion är uppbyggd så att teori och praktiskt genomförande varvas på varje kurstillfälle. Du får individuell coachning och feedback av vår kursledare.

Man med skägg och lila jacka står utomhus. Lärare på kursen.Ammar Alnahhas heter jag och brinner för utveckling IT, IoT och maskininlärningslösningar, MICROSOFT 365, IT återvinning och återbruksprojekt. Jag är IT-ingenjör och har Masterexamen i IT- och telekomnätverk och operativsystem. I mer än 17 år har jag jobbat på olika IT projekt och levererat många IT och Telekom lösningar i Europa och mellanöstern.

I dag arbetar jag som Chef Operation Officer (COO) På DK Group och hanterar försäljning och IT leverans för mer än 100+ företag i Sommenbygden.

Programmering, och digitalisering är min passion och jag vill förmedla denna kunskap till alla!

För mer info skanna QCR kod på bilden eller kontakta mig på LinkedIn!

Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 25% deltidsstudier, 6 timmar i veckan
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Ej studiemedelsberättigad
Kursstart: tisdag 30 augusti 2022
Ansökan senast: 19 augusti 2022
Antagningsvillkor: Genomfört gymnasieutbildning med godkänt i matte och engelska. För att kunna utföra kursmomenten och laborationerna behöver du en Windows PC med webbläsare Google Chrome.
Kostnader: 6900 kr

Apputvecklare