Apputvecklare  – lär dig grunderna i Python och applikationsutveckling

DISTANSKURS

Gillar du att tänka logiskt och att lösa problem? Har du god datorvana och vill pröva på programmering? Då är vår distanskurs ”Apputvecklare” något för dig!

Du lär dig grunderna i det universella programmeringsspråket Python. En app kan användas till olika saker såsom spel, information eller insamling av kunddata. Appar kan köras på Apple iOS, Android i smartphones eller på en dator med Windows. Den övergripande kursuppgiften är att jobba med layout och funktioner för att utveckla en egen app. Undervisningen är på svenska men programmeringsspråket är engelska. Du får individuell coachning och feedback av kursledaren.

Kursen genomförs med regelbundna webbträffar på måndagar och onsdagar kl. 18-21 i vår digitala läroplattform Teams.
Januari: 23/1, 25/1, 30/1
Februari: 1/2, 6/2, 8/2, 13/2, 15/2, 20/2, 22/2, 27/2
Mars: 1/3, 6/3, 8/3, 13/3, 15/3, 20/3, 22/3, 27/3, 29/3
April: 3/4, 5/4, 12/4, 17/4, 19/4, 24/4, 26/4
Maj: 3/5

I början kursen diskuterar vi Agil utveckling och de olika rollerna som finns i ett projekt. Vi diskuterar även Pythons fördelar och nackdelar och installerar Python och Python IDE på våra datorer. Vi går igenom enkla och komplicerade datatyper samt hur man delar kod i olika funktioner. En av de första uppgifterna vi gör är ett enkelt spel i Windows OS. Vi skapar egna datatyper/klasser och går igenom hur de olika klasserna kan integreras. Vi skapar utifrån detta ett program som hanterar PDF: er, Excelfiler och kan skicka E-post. I sista delen på kursen jobbar vi med att skapa front-End, GUI till appar samt programmera back-Eng logik. Vi skapar olika appar och widgets med olika layouter och funktioner.

Efter avslutad kurs får du ett kursintyg på att du har genomfört kursen i grundläggande apputveckling. Du kan efter kursen utveckla egna, enkla appar på det mest använda programmeringsspråket – Python. Du har en god grund för att själv lära dig mer om programmering och fortsätta med vidare studier.

Man med skägg och lila jacka står utomhus. Lärare på kursen.Ammar Alnahhas heter jag och brinner för utveckling IT, IoT och maskininlärningslösningar, MICROSOFT 365, IT återvinning och återbruksprojekt. Jag är IT-ingenjör och har Masterexamen i IT- och telekomnätverk och operativsystem. I mer än 17 år har jag jobbat på olika IT projekt och levererat många IT och Telekom lösningar i Europa och mellanöstern.

I dag arbetar jag som Chef Operation Officer (COO) På DK Group och hanterar försäljning och IT leverans för mer än 100+ företag i Sommenbygden.

Programmering, och digitalisering är min passion och jag vill förmedla denna kunskap till alla!

För mer info skanna QR koden på bilden eller kontakta mig på LinkedIn!

Kurstyp: Distanskurs
Studietakt: 25% deltidsstudier
Längd: 15 veckor
Studienivå(CSN): Den här kursen finansieras inte av stadsbidrag och är därmed inte CSN-berättigad.
Kursstart: Vårterminen 2023, 23 januari. Kursen avslutas den 3 maj.
Ansökan senast: 15 januari 2023
Antagningsvillkor: Minst 18 år. Vid antagningen sammanvägs erfarenhet och andra meriter samt personlig lämplighet genom ett personligt brev som du skickar i samband med ansökan. Godkända betyg i matte och engelska på gymnasienivå. För att kunna utföra kursmomenten och laborationerna behöver du god datorvana samt tillgång till dator med webbkamera.
Kostnader: 6900 kr kan delbetalas. För att bekräfta din plats på utbildningen betalar du en anmälningsavgift på 1500 kr, som ingår i den totala kursavgiften. Anmälningsavgiften betalas inte tillbaka när du har påbörjat din utbildning.

Apputvecklare