fbpx
Dekorativ bild

Vårens föreläsningsserie

Under fem tisdagar får vi fördjupa oss i olika ämnen på vår folkhögskola. Ett av folkhögskolans viktigaste uppdrag är just folkbildning, och vi slutar aldrig att lära och bilda oss under vår livstid. Föreläsningarna är gratis och ingen föranmälan krävs. Föreläsningen startar 19:00 och avslutas ca 20:00. Nedan ser du det aktuella programmet. Vi bjuder på fika från 18:30 i vårt café.

7 feb – Simon Arvestrand – Från korn till krus!

Hur brygger man hemma, vad behöver man tänka på och vilken utrustning behöver du? Simon är ledamot i Linköpings Hembryggareförening och kommer att berätta om ölbryggning, ge smak- & doftprov av humle- och maltsorter samt svara på era frågor om öl!

21 feb – Magnus Eriksson – Bli en bättre musiklyssnare!

Har du också svårt att ibland skilja mellan Vers och Refräng eller höra var A-delen slutar och B-delen börjar? Och vad betyder egentligen Brygga och Stick…? Vi lär oss tränga in i musiken lite mer på djupet och lyssnar aktivt med stora öron – i flera olika stilar!

7 mars – Susanne Skårstedt – Hur viktigt är det med träning – egentligen?

En föreläsning om fysisk aktivitet – vad är det och varför det är så viktigt? Vi tittar bakåt i historien och in i framtiden och rör oss kring frågan hur viktig den dagliga rörelsen och träningen är för oss som individer men också för samhället. Dessutom får du massor av tips om hur vi kan röra oss – utan att besöka gymmet!

21 mars – Mikael Carlefyr – Som man är klädd blir man hädd, hur apart får man bli?

Följ med på en resa genom tid och rum där vi tar en närmare titt på kropp och kläder. Dräkthistoria ger oss en annorlunda infallsvinkel i förståelsen för gångna tiders samhällen, om klass, kön, sociala roller och tabun. Valfri klädsel.

4 april – Caroline Brun – Skogsbad – prova på!

Välkommen att följa med på en kort skogsvandring med stopp för reflektion och övning! Bra skor och kläder. OBS! Start vid skolans huvudentré klockan 18.30! Fika gör vi i skogen den här gången!

FÖRELÄSNINGAR