Seniorskolan

Man lär så länge man lever! För dig som har möjlighet att studera en eller flera dagar i veckan erbjuder vi nu spännande kurser på Sommenbygdens folkhögskola.

Måndagar: Grundläggande datakurs kl. 09.15-13.30

Tisdag: Engelska konversation kl. 08.15-12.15

Onsdag: Historia kl. 12.30-16.30

Torsdag: Engelska konversation kl. 08.30-12.30

Fredag: Skapande verksamhet – textila tekniker, målning (utifrån gruppens önskemål) kl. 09.30-14.00

KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:25%
LÄNGD:1 termin
STUDIENIVÅ(CSN):Ej studiestödsberättigad
INTERNAT:Nej
KURSSTART:Vecka 3 och avslutas vecka 22
ANSÖKAN SENAST:9 januari 2018
ANTAGNINGSVILLKOR:Inga villkor
KOSTNADER:Du betalar 500 kr
KURSANSVARIG:

Caroline Brun

073-330 11 61

E-post

 

Vi har glädjande nog känt av en ökad efterfrågan bland seniorer och daglediga att gå på folkhögskola därför har vi startat Seniorskolan. Det är ett utbud av intressanta ämnen som man kan läsa på halvtid eller välja ett eller flera ämnen.

Att har grundläggande datakunskaper är nästan ett måste i dagens samhälle. För att komma igång eller damma av sina tidigare kunskaper erbjuder vi en datakurs på måndagar med Jesper Eriksson som kursledare.

Nyheter för i år är också Historia och Skapande verksamhet. I ämnet historia är Karl Landström ledare. Vi kommer vi fördjupa oss i vad historia är, källmaterial och metod. Vi gör en historisk översikt och dyker in i olika tidsperioder. Sedan lämnar vi öppet för deltagarnas önskningar. Här kan specifika ämnen, händelser eller tidsperioder som de finner extra spännande behandlas.

Äntligen kan vi också erbjuda skapande verksamhet med ledaren Matilda Forsärla. Här finns utrymme för att prova på olika textila tekniker som stickning, virkning, broderi, sömnad med mycket mera. Även målning och deltagarnas önskemål får plats.

Vi har under förra året haft fler kurser igång med engelsk konveration. Den är en populär kurs med en populär ledare, Bo Johansson, som menar att detta är bland det roligaste han gjort. Ett fåtal platser finns kvar för våren.

För oss som skola är det jättebra att blanda olika åldersgrupper därför bjuds man också in att ta del av våra Forumaktiviteter som kan bestå av föreläsningar, bokcirkel eller något annat ämne.

Varmt välkommen till en spännande, bildande vår på Sommenbygdens folkhögskola!

Caroline Brun, rektor