Seniorskolan hösten 2019/Mer information kommer

Man lär så länge man lever! För dig som har möjlighet att studera en eller flera dagar i veckan erbjuder vi nu spännande kurser på Sommenbygdens folkhögskola.

 

Måndag: Data grundkurs kl. 09.15-13.30

Tisdag: Engelsk konversation kl. 08.15-12.15

Onsdag: Historia kl. 8.30-12.30

 

 

KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:25%
LÄNGD:1 termin
STUDIENIVÅ(CSN):Ej studiestödsberättigad
INTERNAT:Nej
KURSSTART:Ht 2019
ANSÖKAN SENAST:20 augusti 2019
ANTAGNINGSVILLKOR:Inga villkor
KOSTNADER:Du betalar 500 kr. Du kan gå flera dagar i veckan till samma kostnad.
KURSANSVARIG:

Caroline Brun

073-330 11 61

E-post

 

Vi har glädjande nog känt av en ökad efterfrågan bland seniorer och daglediga att gå på folkhögskola därför har vi startat Seniorskolan. Det är ett utbud av intressanta ämnen som man kan läsa på halvtid eller välja ett eller flera ämnen.

Att ha grundläggande datakunskaper är nästan ett måste i dagens samhälle. För att komma igång eller damma av sina tidigare kunskaper erbjuder vi en datakurs på måndagar med Ottilia Säll som kursledare.

Till hösten erbjuder vi Historia med Karl Landström som ledare. Vi kommer vi fördjupa oss i vad historia är, källmaterial och metod. Vi gör en historisk översikt och dyker in i olika tidsperioder. Sedan lämnar vi öppet för deltagarnas önskningar. Här kan specifika ämnen, händelser eller tidsperioder som de finner extra spännande behandlas.

Vi har  haft fler kurser igång med engelsk konversation. Den är en populär kurs med en populär ledare, Bo Johansson, som menar att detta är bland det roligaste han gjort.

För oss som skola är det jättebra att blanda olika åldersgrupper därför bjuds man också in att ta del av våra Forumaktiviteter som kan bestå av föreläsningar, bokcirkel eller något annat ämne.

Varmt välkommen till en spännande, bildande höst på Sommenbygdens folkhögskola!

Caroline Brun, rektor