KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:100%
LÄNGD:1-2 år
STUDIENIVÅ(CSN):Gymnasienivå enligt CSN när du söker studiestöd
INTERNAT:Nej
KURSSTART:19 augusti 2019
ANSÖKAN SENAST:30 april 2019
ANTAGNINGSVILLKOR:Goda instrumentala färdigheter, viss notkunskap och ett genuint intresse. Antagningsprov och intervju genomförs 2-3/5 och 6-7/5 2019.
Grundläggande behörighet, treårigt gymnasium eller motsvarande.
KOSTNADER:2000 kr/termin. I avgiften ingår elevförsäkring, kopiering, studieresor, studiematerial och litteratur.

E-Post

Utbildningens syfte och innehåll

Ensemblemusiker vid Sommenbygdens folkhögskola är till för dig som:

• Vill utveckla din förmåga att uttrycka dig i musik
  • Vill spela ensemble tillsammans med andra – varje dag
  • Vill fördjupa ditt musikaliska kunnande på ditt instrument/sång
  • Vill studera musik för engagerade lärare i en kreativ miljö
  • Vill lära dig mer om musikteori, gehör, komposition m.m.
  • Vill förbereda dig för vidare studier på t.ex. musikhögskola

Undervisningen är inriktad mot ensemblespel och jazz men även andra improvisationsbaserade stilar såsom: latin, blues, funk, soul, fusion, pop, rock… Tonvikt läggs vid samspel, improvisation och eget skapande. Under kurstiden deltar du aktivt i olika konserter på och utanför skolan. Genom olika projekt och konsertredovisningar gör vi spelningar på bland annat skolor, bibliotek, restauranger i Tranås med omnejd. Dessutom arrangerar musiklinjen egna offentliga jazzkvällar och skolkonserter på Sommenbygdens folkhögskola. Vi samarbetar även med Kulturskolan i Tranås, Plan B, Jönköpings jazzklubb och Jazzklubben i Aneby i ett flertal projekt under läsåret.

Ämnen:

Ensemblespel – temaensemble, storensemble och standardensemble, huvudinstrument, teori, gehör, lyssning/analys, improvisation, gemensam lektion m.m. Musiklinjen – Ensemblemusiker fungerar som en utmärkt förberedelse inför fortsatta studier vid till exempel musikhögskola.

I kursen ingår att du deltar i skolans gemensamma folkbildningsaktiviteter. Där ingår Forumtid en gång per vecka.
Vissa moment i undervisningen kräver att du har tillgång till dator.

Boende:

Skolan har inget internat men du hittar bra och billiga lägenheter nära skolan. Det innebär att du kan bo och äta när och var du vill och spara pengar! Tillgång till skolans lokaler för övning 07.00-24.00 varje dag.

Gilla oss på facebook

Länk till Studentum