Musik på Distans

Praktisk och teoretisk musikutbildning på grundläggande nivå – på distans, 25% – deltid

Gillar du musik och är beredd på att jobba på egen hand med uppgifter och beting för att lära dig mer om t.ex. musikteori, musiklära, lyssning/analys och kunskap i olika stilar/genrer m.m.? Vill du söka vidare till andra musikutbildningar? Arbetar du redan med musik och vill förbättra dina kunskaper? Är du en glad musikant?

Kursen är studiemedelsberättigad under förutsättning att du läser flera kurser samtidigt, (med samma start- och slutdatum) så din totala studieomfattning uppgår till 50, 75 eller 100% under studieperioden.
För studiehjälp (du som är under 20 år) gäller att du måste studera 100% dvs heltid.

För mer information kontakta CSN.

KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:Deltidsstudier 25 %
LÄNGD:1 år
STUDIENIVÅ(CSN):Gymnasienivå
KURSSTART:1 september 2019 och avslutas 7 juni 2020
ANSÖKAN SENAST:3 juni 2019
ANTAGNINGSVILLKOR:Du som söker bör ha vissa instrumentala färdigheter på ett instrument, lite notkunskap och ett genuint intresse för musik. Utbildningen kräver grundläggande datorvana och tillgång till dator med webkamera.
KOSTNADER:1000 kr/termin. I avgiften ingår elevförsäkring, kopiering, studiematerial och litteratur.

MUSIK PÅ DISTANS är för dig som

• vill fördjupa ditt kunnande i musikteori, gehör, lyssning m.m.
  • vill bli bättre på ditt instrument och att sjunga
  • vill förbereda dig inför framtida musikstudier
  • utvecklas och bli en mer medveten musikant!

ÄMNEN OCH UPPLÄGG

De ämnen du kommer att jobba med är: teori, gehör, lyssning/analys, projektarbete.

Under kurstiden arbetar du mest på distans med veckovis utdelade uppgifter, ämnesvis indelade i
block. Vi arbetar mycket med kommunikation och inlämningar i vårt digitala klassrum. I kursen ingår
även några obligatoriska närträffar där vi fokuserar på samspel, gemensamma aktiviteter och
redovisningar. Du behöver tillgång till ett eget instrument, en egen dator med internetuppkoppling och