E-sport

Sommenbygdens folkhögskola startar en utbildning i E-sport under två terminer.
Är E-sport ditt största intresse? Vi ger dig den unika möjligheten att utveckla dina skills som du kommer att ha nytta av hela livet.

KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:Heltidsstudier (100%)
LÄNGD:två terminer
STUDIENIVÅ(CSN):Gymnasienivå
INTERNAT:Nej
KURSSTART:20 augusti 2018
ANSÖKAN SENAST:1 maj 2018 OBS! Betygskopior, personbevis samt personligt brev skickas med ansökan.
ANTAGNINGSVILLKOR:Du ska vara minst 18 år och ha en grundläggande behörighet till yrkeshögskola- eller högskolestudier. Du behöver ha erfarenhet av lagspel. Vi träffar dig gärna för en personlig intervju.
KOSTNADER:2000 kr/termin betalas dels för att täcka kollektiva kostnader som försäkring, visst studiematerial och viss litteratur, 500 kr/termin. Resterande 1500 kr/termin disponerar du i gruppen för olika aktiviteter.

Jesper Eriksson

Detta förväntas du kunna efter avslutad kurs

E-sporten växer och är i dag en av världens största sporter, detta gör också att det växer fram nya yrken inom sporten. Genom utbildningen får du möjlighet att utvecklas i roller som spelare, domare, kommentator och tränare med mera. Genom teambuilding och ledarskapsutveckling hittar du din roll inom e-sporten där vi lär av varandra.

Efter ett år hos oss har du fått med dig erfarenhet och kunskaper som du kan använda i yrkeslivet inom ledarskap, E-sport och andra yrken.

• fördjupa ditt kunnande inom CS:GO och Leauge of legends
  • hitta dina styrkor som lagspelare
  • spela tillsammans med andra – varje dag!
  • utveckla framtidens E-sport
  • att skapa en sund E-sportkultur

På schemat

CS:GO och Leauge legends;

Mängdträning, strategi och analys

Kost och hälsa;

Kost och näringslära, fysisk träning och stresshantering

AFK (Away from keyboard);

Normer och kultur inom spelvärlden, föreläsningar med Emil Wiklund, profil inom E-sport

Teambuilding; Gruppmedvetenhet, konflikthantering och ledarskap

Vi kommer att göra flera studiebesök och besöka event, tävlingar mm.