Utbildning i E-sport

Utbildning i E-sport på Sommenbygdens FolkhögskolaÄr E-sport ditt största intresse? I augusti 2019 startar vi en utbildning i E-sport under två terminer.  Vi ger dig den unika möjligheten att utveckla dina skills som du kommer att ha nytta av hela livet.

E-sporten växer och är i dag en av världens största sporter, detta gör också att det växer fram nya yrken inom sporten. Genom utbildningen får du möjlighet att utvecklas i roller som spelare, domare, kommentator och tränare med mera. Genom teambuilding och ledarskapsutveckling hittar du din roll inom e-sporten där vi lär av varandra.

Förutom att fördjupa ditt kunnande kunnande inom CS:GO och League of Legends kommer du att alltså att få med dig andra viktiga delar.

Vi kommer att göra flera studiebesök och besöka event, tävlingar mm.
Efter ett år hos oss har du fått med dig erfarenhet och kunskaper som du kan använda i yrkeslivet inom ledarskap, E-sport och andra yrken.
KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:Heltidsstudier (100%)
LÄNGD:två terminer
STUDIENIVÅ(CSN):Gymnasienivå
INTERNAT:Nej
KURSSTART:19 augusti 2019
ANSÖKAN SENAST:1 juni 2019 OBS! Betygskopior, personbevis samt personligt brev skickas med ansökan.
ANTAGNINGSVILLKOR:Du ska vara minst 18 år och ha en grundläggande behörighet till yrkeshögskola- eller högskolestudier. Du behöver ha erfarenhet av lagspel. Vi träffar dig gärna för en personlig intervju.
KOSTNADER:2000 kr/termin betalas dels för att täcka kollektiva kostnader som försäkring, visst studiematerial och viss litteratur, 500 kr/termin. Resterande 1500 kr/termin disponerar du i gruppen för olika aktiviteter.

Jesper Eriksson

• fördjupa ditt kunnande inom CS:GO och Leauge of legends
  • hitta dina styrkor som lagspelare
  • spela tillsammans med andra – varje dag!
  • utveckla framtidens E-sport
  • att skapa en sund E-sportkultur

På schemat:

CS:GO och Leauge legends; Mängdträning, strategi och analys

Kost och hälsa; Kost och näringslära, fysisk träning och stresshantering

AFK (Away from keyboard); Normer och kultur inom spelvärlden, föreläsningar med Emil Wiklund, profil inom E-sport

Teambuilding; Gruppmedvetenhet, konflikthantering och ledarskap

Vi kommer att göra flera studiebesök och besöka event, tävlingar mm.