Tid för Trädgård

I samarbete med Tranås Trädgårdsförening hölls en föreläsning på Sommenbygdens folkhögskola under onsdagskvällen. Föreläsare var Lennart Fredriksson, trädgårdsmästare som driver plantskolan Botanicus i Skänninge. Det blev många skratt och goda tips och råd inför nästa odlingssäsong.

 

 

Avslutning Etableringskurs

Den här veckan har vi sagt lycka till och tack till deltagarna på etableringskursen. I dag var deras sista dag på Sommenbygdens folkhögskola, där de har studerat i sex månader. Hoppas vi ses snart igen!

 

 

Bowling med Etableringskursen

Deltagarna på Etableringskursen spelade bowling som avslutning på sista datalektionen. När vi nu 6 månader suttit stilla framför datorerna tyckte vi att de passade med lite rörelse. Detta var mycket uppskattat och första gången för många. De flesta tänkte bowla igen och tänkte ta med sina familjer nästa gång.

Kanothajk

Deltagarna på Förberedande polis- och kriminalvårdsutbildning paddlar

på sjön Sommen en härlig augustidag.

 

 

 

 

Studieresa till Tåkern

Deltagarna på Personlig utveckling gjorde en lärorik studieresa till Tåkern, fåglarnas sjö och Naturum. På Naturum tittade man på utställningen med filmrum. Vi var uppe i fågeltornet och de som ville gick ett stycke på en vandringsled. Tack till Ellen Hultman från Länsstyrelsen! Ellen visade oss ringmärkning, vägning och mätning av rörsångare.