Dance Performance distanskurs

Distanskursen Dance Performance vänder sig till dansledare eller danspedagoger som är intresserade av att arbeta med koreografi och performance på ett praktiskt sätt.

Du kommer i kursen att skapa ett koreografiskt verk från första stadiet av processen till slutresultatet. I kursen kommer du att skaffa dig grundläggande metoder för att arbeta i projekt med/för professionella och icke-professionella dansare i olika sammanhang som bl.a. performance, community dans eller interventioner.

Kursen har fysiska träffar på en vecka under fyra tillfällen från februari till juli. Där emellan sker kommunikation och uppgifter via lärplattformen It´s learning.

KURSTYP:Profilkurs
STUDIETAKT:50% (deltidsstudier)
LÄNGD:1 termin
STUDIENIVÅ(CSN):Ej studiestödsberättigad
INTERNAT:Nej
KURSSTART:18 februari och avslutas 14 juli 2019
ANSÖKAN SENAST:6 januari 2019
ANTAGNINGSVILLKOR:Du ska ha erfarenhet i dans och/eller undervisning och ha samarbetsförmåga. Du skall kunna arbeta självständig och ta eget ansvar när du arbetar utan lärare. Grundläggande datakunskaper och tillgång till datorn med webkamera.
KOSTNADER:5000 kr. Kostnader för boende, mat och eventuella resor tillkommer.

Den här kursen finansieras inte av statsbidrag.

Cyntia Botello

Kursen baseras på en koreografisk process där du arbetar med dans och rörelse till produktion. Du kommer att få möjligheter att prova och testa idéer tillsammans med andra för att utforska rörelse på scen, in-situ eller annat konstnärligt uttryck.

Målsättningen är att du efter genomgången kurs ska ha möjligheten att själv kunna arbeta på liknande sätt med dina elever. Det kan också ge dig redskap som du kan använda i ditt yrkesliv som dansare och koreograf i olika sammanhang och målgrupper.

Kursträffar: v. 8 (18 – 24 februari), v. 13 (25 – 31 mars), v. 19 (6 – 12 maj) och v. 28 (8 – 14 juli)
Tider: måndag – fredag kl 10 – 17
Lördag och söndagsaktiviteter förekommer. Reservationer för ändringar.

Kursen leds av Cyntia Botello och Kerry-Ann Quinn.

Cyntia Botello brinner för dans, koreografi och pedagogik. Hon går på masterprogrammet samtida dansdidaktik som ges på, Stockholms Konstnärliga Högskola, Institutionen för danspedagogik. Cyntia arbetar som danslärare på Balettakademien och Kulturama i Stockholm och i Studio 11 i Tranås. Hon är en mångfacetterad konstnär som har samarbetat över konstgränserna i olika projekt med såväl musiker, som poeter och performancekonstnärer. Cyntia har arbetat med olika integrationsprojekt i Tranås som tex. community dans. Hon är konstnärlig ledare på ScreenDance Festival i Stockholm. Cyntia har varit stipendiat på producentateljén SITE i Stockholm.

Kerry-Anne Quinn är intresserad på dans och iscensättning. Hon går Danslinjen – projektår på Lunnevads folkhögskolan och gått tidigare Danslinjen på samma skola. Idag arbetar Kerry-Anne som danslärare på Studio 11 i Tranås. De senaste åren har Kerry-Anne arbetat med performing arts och i commercial dans i flera länder. Hon har stor erfarenhet av community dans.

Cyntia Botello och Kerry-Anne Quinn är tillsammans med två andra dansare grundare till det nystartade danskompaniet i Tranås, som arbetar med performativa praktiker inom dansområdet ”Mind Frame Performing Arts”.